Clicky

Wat is een dynamische QR-code

Aangemaakt op 6 Oktober, 2023Veel gestelde vragen (FAQ) • in 1 minuten gelezen

Een dynamische QR-code is een geavanceerd type QR-code dat de mogelijkheid biedt om informatie die erin is gecodeerd op elk moment te wijzigen, zonder de QR-code zelf te hoeven aanpassen of opnieuw genereren. In tegenstelling tot statische QR-codes, waarbij de informatie permanent is, kan de inhoud van een dynamische QR-code worden aangepast.

Hier is hoe een dynamische QR-code werkt:

  1. Generatie van de code: In eerste instantie wordt de dynamische QR-code gemaakt met behulp van een speciale software of online generator die deze functionaliteit ondersteunt.
  2. Koppeling met een dynamische URL: In plaats van een vaste URL of tekst, wordt een dynamische QR-code geassocieerd met een speciale dynamische URL. Deze URL verwijst naar een server die in staat is om de informatie die aan de code is gekoppeld te wijzigen.
  3. Server-side aanpassingen: De informatie die de QR-code bevat, wordt bewaard op een server. Wanneer de eigenaar van de code besluit de informatie te wijzigen, kan dit direct op de server worden gedaan.
  4. Onmiddellijke update: Zodra de informatie op de server wordt gewijzigd, reflecteert de QR-code dit onmiddellijk zonder dat de fysieke code opnieuw gegenereerd of afgedrukt hoeft te worden.
  5. Toegang via een QR-code scanner: Wanneer iemand de dynamische QR-code scant met een geschikte QR-code scanner-app, wordt de gebruiker automatisch naar de bijbehorende URL geleid, waar de meest recente informatie wordt weergegeven.

Dit maakt dynamische QR-codes uitermate geschikt voor situaties waarin de informatie in de code kan veranderen, zoals bij het bijwerken van productinformatie, het aanbieden van kortingen die periodiek veranderen, of het verstrekken van up-to-date contactgegevens.

Let op dat het gebruik van dynamische QR-codes specifieke software en een serverinfrastructuur vereist om de gewenste flexibiliteit te bieden.